ΕNVIA AE: Λύσεις Περιβάλλοντος

Η εταιρεία ENVIA Α.Ε ιδρύθηκε το έτος 2009 στεγάζεται στην οδό Πολυτεχνείου 24 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η ENVIA Α.Ε με πολύχρονη εμπειρία στις τεχνολογίες περιβάλλοντος και μια έμπειρη και καταρτισμένη ομάδα στελεχών προσφέρει περιβαλλοντικές λύσεις και εφαρμογές σύμφωνα με τις απαιτήσεις των συνεργατών της στους παρακάτω τομείς:

1. Απόσμηση χώρων – Εξουδετέρωση Οσμών από δύσκολους βιομηχανικούς αέριους ρύπους αλλά και δυσοσμίες στην καθημερινότητα μας με χρήση φυσικών, μη τοξικών και αβλαβών για το περιβάλλον και για τον άνθρωπο, προϊόντων απόσμησης της σειράς BIOSMON.

Τα φυσικά προϊόντα απόσμησης BIOSMON στερεό είναι συνδυασμοί απορροφητικών ορυκτών πετρωμάτων εμπλουτισμένα με αιθέρια έλαια από φυτά και άνθη.
Τα φυσικά προϊόντα απόσμησης BIOSMON υγρό είναι συνδυασμοί από μείγματα αιθέριων ελαίων με προσθήκη φυσικών ουσιών.
Και τα δύο προϊόντα έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν την απορροφητικότητα και την εξουδετέρωση των οσμών (όπως π.χ. το μεθάνιο, το υδρόθειο, οι μερκαπτάνες και πολλά άλλα).
Χρησιμοποιούνται για την Απόσμηση σε:
• Βιολογικούς καθαρισμούς
• Υγρά και στερεά απόβλητα
• Απορριμματοφόρα και κάδους απορριμμάτων
• Σφαγεία
• Βυρσοδεψεία
• Ψαραγορές
• Χημικά Εργοστάσια
• Χώροι μαζικής εστίασης
• Οικιακές εφαρμογές
Το πελατολόγιο της εταιρείας περιλαμβάνει Δήμους, ΔΕΥΑ, επιχειρήσεις, βιομηχανίες ανά την Ελλάδα, γεγονός που επιβεβαιώνει την τεχνογνωσία της στον τομέα της απόσμησης.

2. Η ENVIA διαθέτει Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Μετρήσεων διαπιστευμένο από το ΕΣΥΔ κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17025:2017. Διαθέτει μετρητικό εξοπλισμό που αποτελείται από συσκευές υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας για μετρήσεις οσμογόνων και μη αέριων ρύπων, στάθμης θορύβου, αιωρούμενων σωματιδίων & λοιπών περιβαλλοντικών παραγόντων, με τον οποίο υποστηρίζουμε τα προϊόντα και τις προσφερόμενες υπηρεσίες μας. Όλες οι συσκευές πληρούν και συμβαδίζουν με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα.

3. Αστική Ανάπλαση και Φιλοζωική Αφύπνιση
με σεβασμό στο περιβάλλον και τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων εισάγει και διαθέτει στην Ελληνική αγορά :

• Κάδους συλλογής περιττωμάτων κατοικίδιων
• Ταΐστρες/ ποτίστρες κατοικίδιων
• Δέστρες σκύλων
• Προϊόν απόσμησης BIOSMON Natron

4. Περιβαλλοντική ανάπλαση με κάδους συλλογής & ανακύκλωσης απορριμμάτων

• Κάδοι συλλογής και ανακύκλωσης χαρτιού, αλουμινίου, μπαταριών, φαρμάκων, κομποστοποίησης κλπ (σε δημαρχεία, γραφεία εταιριών, εμπορικά κέντρα κλπ) όπως επίσης και σταχτοδοχεία εσωτερικού & εξωτερικού χώρου (σε εστιατόρια, cafe κλπ)

• Kάδοι ανακύκλωσης (OVETTO) εσωτερικών χώρων με κύριο άξονα την περιβαλλοντική εκπαίδευση των μικρών μας φίλων (σε νηπιαγωγεία, παιδότοπους κλπ.)

5. Συστήματα Ανακύκλωσης Μαγειρικών Λαδιών
Πρόκειται για ένα σύγχρονο και καινοτόμο σύστημα το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε πολυσύχναστο μέρος (δημόσιους χώρους, εμπορικά κέντρα, πάρκα, πλατείες) ώστε να συμβάλλει στην αντιμετώπιση προβλημάτων ρύπανσης από την απόρριψη χρησιμοποιημένων μαγειρικών λαδιών στο περιβάλλον. Με τη χρήση του συστήματος δίνεται η δυνατότητα να μειώνουμε, επαναχρησιμοποιούμε και να ανακυκλώνουμε χρησιμοποιημένα έλαια (3R) μετατρέποντάς τα σε βιοντίζελ ή άλλα νέα προϊόντα, συμβαδίζοντας με την αειφόρο ανάπτυξη. Στόχος επίσης είναι η ευαισθητοποίηση, επιμόρφωση και γενικότερα η συνειδητοποίηση των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης.

6. Τεχνολογία ελαχιστοποίησης της λυματολάσπης

Η τεχνολογία PROTE–MOS είναι μια πρωτοπόρα λύση για μείωση της λυματολάσπης με κατοχυρωμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας πανευρωπαϊκά. Έχει επιλεγεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Πολωνίας, ως μία από τις 14 καλύτερες πράσινες τεχνολογίες έτοιμη προς εξαγωγή .
Βελτιστοποιεί τη βιολογική διαδικασία, χωρίς ανακατασκευή της εγκατάστασης και χωρίς προσθήκη βιολογικών παρασκευασμάτων ή χημικών αντιδραστηρίων στη διαδικασία χρησιμοποιώντας την ασφαλή τεχνολογία μας, με αποδεδειγμένα αποτελέσματα στην Ευρώπη και κατοχυρωμένη στην Ελλάδα – PROTE–MOS (Ελαχιστοποίηση / Τροποποίηση λυματολάσπης).

7. Απολύμανση και Απόσμηση με Όζον
Οι Γεννήτριες Όζοντος OZONEGEN πετυχαίνουν απόσμηση και απολύμανση με ΟΖΟΝ ( Ο3 ) χρησιμοποιώντας το πιο δραστικό και οικολογικό τρόπο τη δύναμη της φύσης και του οξυγόνου .
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιονδήποτε κλειστό χώρο (σπίτια, ξενοδοχεία, αυτοκίνητα, καταστήματα κ.ά.), απολυμαίνουν και καθαρίζουν τον εσωτερικό αέρα και τις επιφάνειες (τοίχους, δάπεδα, κουρτίνες, μοκέτες, συρτάρια, πόμολα κτλ) χωρίς τη χρήση χημικών , είναι περιβαλλοντικά φιλικές, εύκολες στη χρήση και τη συντήρηση.
Επιπλέον μπορούν να χρησιμοποιηθούν για απόσμηση αντλιοστασίων λυμάτων με μεγάλη επιτυχία και ελάχιστο κόστος λειτουργιάς χωρίς αναλώσιμα .

8. Συστήματα καθαρισμού αέρα

Συσκευές με Πολυ-φίλτρο και τεχνολογία UV για αποτελεσματικό καθαρισμό και παρακολούθηση και αξιολόγηση της ποιότητας αέρα
Μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε χώρο (και επιτοίχια τοποθέτηση).

9. Μετρητές ποιότητας εσωτερικού αέρα

Συσκευές για ανίχνευση CO2 (διοξειδίου του άνθρακα), αιωρούμενων σωματιδίων (σκόνη) / Φορμαλδεΰδη / Ολικές πτητικές οργανικές ενώσεις / Αξιολόγηση ποιότητας εσωτερικού Αέρα AQI / Θερμοκρασία / Υγρασία.

10. Ένζυμα και βακτήρια για οικολογικές δράσεις
Tα προϊόντα με βάση ένζυμα και βακτήρια είναι περιβαλλοντικά ασφαλή και τοποθετούνται στην πηγή, όπου δημιουργούνται οι δυσάρεστες οσμές, χωρίς να προκαλούν χημικές αντιδράσεις με τις τοξικές ουσίες που ενδεχομένως να εμπεριέχονται.
Χρησιμοποιούνται για τη μείωση ή αποβολή των οργανικών στερεών, τα οποία εμποδίζουν τη ροή λυμάτων με επακόλουθο την εκπομπή δυσάρεστων οσμών.
Είναι αβλαβή για τον άνθρωπο, τον ιματισμό και το περιβάλλον.