Νέος Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο Ντίνος Κούης

Οι εκπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου στην ΕΝΠΕ

Οι νέες Επιτροπές Ανάπτυξης και Ποιότητας Ζωής

Εκλέχθηκαν σήμερα ο νέος Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι 24 Εκπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ενώ συστάθηκαν και συγκροτήθηκαν οι δύο Επιτροπές, η Επιτροπή Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Αγροτικής Οικονομίας και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής της Περιφέρειας.

Εκλογική η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία την πρόταση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, εκλέγοντας ως νέο Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης τον Ντίνο Κούη. Ψήφισαν 54 Περιφερειακοί Σύμβουλοι. Υπέρ της πρότασης του Περιφερειάρχη 49 ψήφοι, τέσσερα λευκά ψηφοδέλτια, ένα άκυρο.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «η θέση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης είναι εξαιρετικά σημαντική και προτείνουμε έναν άνθρωπο εγνωσμένου κύρους, που πέρα από την καταξίωσή του στην κοινωνία, μέσω του αθλητισμού, υπηρέτησε με διαφάνεια και συνέπεια την Αυτοδιοίκηση για πάρα πολλά χρόνια, από διαφορετικές θέσεις και ρόλους. Κορυφαίος εξ αυτών ο ρόλος που είχε στη διοίκησή μας τα τελευταία χρονια ως Τομεάρχης Εξυπηρέτησης του Πολίτη, μια θέση ευθύνης, στην οποία διακρίθηκε με το έργο και τις προσπάθειές του. Ο Ντίνος Κούης λειτούργησε σε άμεση συνεργασία με τη Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, θέση που τίμησε με το σημαντικό έργο της η προκάτοχός του Νιόβη Παυλίδου. Ο κ. Κούης έχει ξεκάθαρη διάθεση για συνεργασία και προσφορά, έχει ακέραιο χαρακτήρα και ευρύτατη κοινωνική αναγνώριση. Και πέρα από την υποχρέωσή του για ετήσια λογοδοσία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, είμαι βέβαιος ότι θα είναι διαρκώς δίπλα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με προτάσεις και με τον έλεγχο που θα ασκεί στη διοίκηση, πάντα σε όφελος της εξυπηρέτησης του πολίτη και της επιχείρησης ως Περιφερειακός Συμπαραστάτης. Εισηγούμαστε από την έναρξη της νέας θητείας την ψήφιση του νέου Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διότι δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στον θεσμό, που αποτελεί συνδετικό κρίκο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την κοινωνία των πολιτών, τους φορείς και τις επιχειρήσεις. Η επιλογή μας ήταν συνειδητή τόσο για τον χρόνο, όσο και για το πρόσωπο, και η πρότασή μας στηρίζεται στην ποιότητα του ανθρώπου και την εμπειρία του».

Ο κ. Κούης επισήμανε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για την τιμητική πρότασή του στο πρόσωπό μου. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ως Τομεάρχης Εξυπηρέτησης του Πολίτη διατήρησα στενή συνεργασία με την Νιόβη Παυλίδου και το γραφείο του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης. Μαζί προωθούσαμε τα αιτήματα πολιτών και επιχειρήσεων στη διοίκηση, με αποτελεσματικότητα και ταχύτητα και σε αυτό το δρόμο σκοπεύω να πορευτώ πλέον και το επόμενο διάστημα ως Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης. Ευχαριστώ όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο για την εμπιστοσύνη του».

Οι 24 Εκπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στη Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ, που εξελέγησαν είναι οι εξής:

-«Αλληλεγγύη» 16 εκπρόσωποι: Κωνσταντίνος Ανεστίδης, Όλια Βασιλάκη – Καρόζη, Χρυσαυγή Δριστά – Λαφατζή, Πελαγία Ιορδανίδου, Παρασκευή Κουρτίδου, Γιάννης Κουφίδης, Σιμέλα Κυριακίδου – Τσιαλούκη, Λευτέρης Κυρίζογλου, Θανάσης Λιακόπουλος, Θεόδωρος Μητράκας, Στέργιος Μουρτζίλας, Θάνος Μπέγκας, Νατάσα Σωτηριάδου, Άννα Τζήκα, Συρμούλα Τζήμα – Τόπη και Μαγδαληνή (Λίνα) Φιλιππιάδου
-«Πράξεις για τη Μακεδονία» τρεις εκπρόσωποι: Χρήστος Παπαστεργίου, Καλλιόπη Βαλταδώρου και Σπύρος Γουγούσης
-«Λαϊκή Συσπείρωση» δυο εκπρόσωποι: Σωτήρης Αβραμόπουλος και Γιώργος Χαβατζάς
-«Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» δυο εκπρόσωποι: Γιάννης Μυλόπουλος και Δήμητρα Θωμά
-«Μακεδονία Μπροστά» ένας εκπρόσωπος: Δήμος Κυριλίδης

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας όρισε Πρόεδρο της νέας Επιτροπής Ανάπτυξης της Περιφέρειας τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Γιουτίκα και Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρη Μπίλλια.

Τα μέλη που εξελέγησαν για κάθε Επιτροπή είναι τα εξής:

Επιτροπή Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Αγροτικής Οικονομίας:
-«Αλληλεγγύη» οχτώ μέλη: Θεόδωρος Αγγελίδης, Αριστείδης Καμπανός, Παρασκευή Κουρτίδου, Γιάννης Κουφίδης, Θάνος Μπέγκας, Συρμούλα Τζήμα – Τόπη, Άννα Τζήκα και Μαγδαληνή (Λίνα) Φιλιππιάδου
-«Πράξεις για τη Μακεδονία» δυο μέλη: Φώτης Φωτιάδης και Θωμάς Χατζηηλιάδης
-«Λαϊκή Συσπείρωση» δυο μέλη: Κώστας Ιντζές και Ερμοφύλη Σαραντίδου
-«Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» δυο μέλη: Γιάννης Μυλόπουλος και Φώτης Χατζόγλου

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής:
-«Αλληλεγγύη» οχτώ μέλη: Διονύσης Αβραμίδης, Κωνσταντίνος Ανεστίδης, Όλια Βασιλάκη – Καρόζη, Χρυσαυγή Δριστά – Λαφατζή, Δημήτρης Ευθυμιάδης, Πελαγία Ιορδανίδου, Λευτέρης Κυρίζογλου και Νατάσα Σωτηριάδου.
-«Πράξεις για τη Μακεδονία» δυο μέλη: Φώτης Φωτιάδης και Θωμάς Χατζηηλιάδης
-«Λαϊκή Συσπείρωση» δυο μέλη: Κατερίνα Μπόσκου και Γιώργος Χαβατζάς
-«Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» δυο μέλη: Μαρία Αγγελιδάκη και Μαρία Παπαδημητρίου