3 δισεκατομμύρια από την Εφορία στους Δήμους

Εντολή έδωσε στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων το Υπουργείο Οικονομικών να ασκήσει έντονες πιέσεις με όλα τα μέσα στους οφειλέτες των δήμων προκειμένου εκείνοι να εξοφλήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους σ΄αυτούς.
Το συνολικό ποσό που χρωστάνε φυσικά και νομικά πρόσωπα προς τους δήμους εκτιμάται σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση περίπου στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι υπάλληλοι – ελεγκτές της εφορίας πήραν εντολή να προχωρήσουν σε ειδοποιήσεις για την δυνατότητα ρυθμίσεων μέχρι 31 Οκτωβρίου και να προχωρήσουν ακόμη και σε κατασχέσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Οι οφειλέτες μπορούν είτε να απολαύσουν την πλήρη απαλλαγή όλων των προστίμων και των προσαυξήσεων αν εξοφλήσουν άπαξ τις οφειλές τους, μπορούν να απαλλαγούν κατά 50% ξεκινώντας από τις 73 δόσεις και να φτάσουν και τις 100 δόσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του myota.gr έντονες πιέσεις του Υπουργείου Εσωτερικών στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά οι δήμοι και για την απώλεια 300 εκατομμυρίων λόγω κορονοϊού αλλά και για τα 550 εκατομμύρια των παρακρατηθέντων του 2020. Το Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι αδυνατεί να ικανοποιήσει στα πλαίσια του Μεσοπρόθεσμου και του Προϋπολογισμού τα αιτήματα αυτά όμως δεσμεύτηκε να βρει τρόπο να ενισχυθούν οικονομικά οι δήμοι.

Ετσι σήμερα δόθηκε εντολή η ΕΑΑΔΕ να στρέψει την προσοχή της προς τους ιδιώτες οφειλέτες με στόχο να ενισχυθούν τα ταμεία των δήμων, αυτών βέβαια που έχουν ζητήσει την συνδρομή της εφορίας μέσω βεβαιώσεων.