Ο Κικίλιας με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ανακύκλωσης

Ο υποψήφιος  Περιφερειάρχης Αττικής,  Βασίλης Κικίλιας, συναντήθηκε με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα θέματα των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Αττικής, που αφορούν, κυρίως, στη διαχείριση και ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Β. Κικίλιας τόνισε την ανάγκη να εφαρμοστούν οι νέες τεχνολογίες στο ζήτημα της επεξεργασίας και της ανακύκλωσης των απορριμμάτων, υπογραμμίζοντας πως: σε εποχές σπανιότητας πόρων, το καύσιμο, το υπόλειμμα RDF, είναι καλό και χρήσιμο να χρησιμοποιείται για πρώτη ύλη σε τσιμεντοβιομηχανίες. Ιδιαίτερα σε αυτό το σημείο  που η ανακύκλωση δε μπορεί να προχωρήσει.
Παράλληλα σημείωσε πως; η προστασία του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την ανάπτυξη είναι η αναγκαία συνθήκη για να βγούμε από τη κρίση. Για παράδειγμα οι αναπτυγμένες  χώρες σε όλο τον κόσμο, εφαρμόζουν και τους πιο αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς.
Από την άλλη οι εκπρόσωποι του ΣΕΒΙΑΝ, σημείωσαν τα προβλήματα αδειοδοτήσεων στις επιχειρήσεις διαχείρισης απορριμμάτων, δίνοντας έμφαση στο ρόλο του Περιφερειάρχη στο κρίσιμο αυτό ζήτημα.
Τέλος υπερθεμάτισαν της πρότασης του Β. Κικίλια για σύσταση Γραφείου Περιφέρειας Αττικής στις Βρυξέλλες.