Συμβολική κατάληψη Δημάρχων, κατά του χαρατσιού

kotsabas

Τη Δευτέρα το πρωί, Δήμαρχοι της Αττικής μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Πετρούπολης Θωμάς Κοτσαμπάς, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του γραφείου του προέδρου της ΔΕΗ, Αρθούρου Ζερβού, προειδοποιώντας πως δεν θα αποχωρήσουν εάν δεν συναντηθούν μαζί του.
Δυστυχώς, ο κ. Ζερβός αποχώρησε χωρίς να συναντήσει του Δημάρχους, προφασιζόμενος πως η συνάντηση είχε ακυρωθεί με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΕΗ το βράδυ της Κυριακής.

Επίσης, εκπρόσωποι του προέδρου ανακοίνωσαν στους παραβρισκόμενους Δημάρχους ότι ο κ. Ζερβός θα δεχτεί να γίνει συνάντηση μαζί τους μόνο υπό την εποπτεία της Κ.Ε.Δ.Ε.  Οι δήμαρχοι μετά και την ανακοίνωση αυτή, εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τη συμπεριφορά που επέδειξε ο πρόεδρος της ΔΕΗ και δήλωσαν ότι το μέτρο που ανακοινώθηκε πρόσφατα για αναστολή των διαδικασιών διακοπής ηλεκτροδότησης στους καταναλωτές που δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων, είναι αποτέλεσμα του αγώνα που έχουν κάνει ο λαός,  οι φορείς και οι Δήμαρχοι που αντιδρούν στο χαράτσι.

Οι Δήμαρχοι κατήγγειλαν ότι βρέθηκαν αντιμέτωποι με την απαξιωτική συμπεριφορά του κ. Ζερβού και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους δυναμικά με νέες μορφές κινητοποιήσεων και με πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.  
Στα γραφεία της ΔΕΗ βρέθηκαν εκτός του κ. Κοτσαμπά, οι Δήμαρχοι Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης,  Ελληνικού – Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης, Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης Γιώργος Κουτελάκης και ο δημοτικός σύμβουλος Παλλήνης Θεόδωρος Γκοτσόπουλος, κ.α.