Ομαλά οι εκλογές

eklogesypes

Ομαλά διενεργήθηκαν γενικά οι εκλογές παρά τη μεγάλη αγωνία και την ένταση που υπήρχε στα εκλογικά κέντρα.
Η Αστυνομία αναζητά νεαρό άνδρα ο οποίος εχθές στις 10.30 το πρωί πυροβόλησε σε προαύλιο εκλογικού τμήματος στη Δημοτική Ενότητα Λαγανά. Ο 22χρονος ψήφισε κανονικά και στη συνέχεια πήρε το όπλο και έριξε μερικούς πυροβολισμούς.
Επεισόδια σημειώθηκε και μεταξύ νεαρών μοτοσικλετιστών και παρισταμένων σε εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.
Όπως κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Γιάννης Καρδαράς, κάποια από το άτομα επιτέθηκαν φραστικά εναντίον των ατόμων που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο περίπτερο, ενώ κάποιος από την ομάδα των μοτοσικλετιστών τον γρονθοκόπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει.

Επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι, και σε εκλογικό τμήμα στην περιοχή των Μεσαμπελιών στο Ηράκλειο, όταν μέλη της Χρυσής Αυγής, πήγαν στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα, όπου και διαπίστωσαν πως δεν υπήρχαν τα προβλεπόμενα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.
Το συγκεκριμένο γεγονός, όπως αναφέρει το flashnews.gr, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μελών της Χρυσής Αυγής, τα οποία για αρκετή ώρα φώναζαν συνθήματα κατά της εκλογικής διαδικασίας.

Ένταση σημειώθηκε στις 9.30 το πρωί σε εκλογικό κέντρο στην περιοχή της Ξηροκρήνης, όταν ένας 58χρονος πατέρας ήθελε να μπει στο παραβάν για να ψηφίσει με το 27χρονο γιό του.

Ένταση επικράτησε σε εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ στο Λουτράκι, περίπου στις 3:30, εχθές ύστερα από φραστικό επεισόδιο μεταξύ του γραμματέα της τοπικής δημοτικής οργάνωσης Γιάννη Κακούρου και περίπου δέκα άτομα, από τον ευρύτερο αριστερό χώρο. Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του κ. Κακούρου, οι συγκεντρωθέντες πήγαν έξω από το κτήριο και φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ και των μελών του.

Κατά τα άλλα οι εκλογές έγιναν κανονικά χωρίς να αναφερθούν άλλα επεισόδια.