Με τεράστιο επικοινωνιακό έλλειμμα στη μάχη οι δήμοι

dimos_dervenoxoriou

Με τεράστια επικοινωνιακά προβλήματα όπως φαίνεται συνεχίζουν οι δήμοι να δίνουν την μάχη τους για τα οικονομικά τους και ενώ ετοιμάζονται να κλείσουν στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, αδυνατούν να βάλουν στο παιχνίδι τους δημότες τους. Στις κινητοποιήσεις παρουσιάζεται μεγάλη απροθυμία, καθώς οι δημοτικές αρχές νιώθουν ότι η πλειοψηφία των δημοτών δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες και τις επιπτώσεις των περικοπών που έγιναν.
Ομως σε μια έρευνα που έκανε το myota.gr στο θέμα της Παιδείας εν’ όψη της έναρξης της σχολικής περιόδου προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία για την συμβολή της Αυτοδιοίκησης στα λειτουργικά έξοδα και στις συντηρήσεις, από τους 25 δήμους στους οποίους στάλθηκε mail ερωτηματολόγιο, κανείς δεν ήταν σε θέση να απαντήσει. Στο inbox του myota δεν γύρισε ούτε μία απάντηση, ακόμη και στις περιπτώσεις όπου οι ερωτήσεις τέθηκαν ως φόρμα με την μορφή αιτήματος πολιτών μέσω των επίσημων site.
Αντίθετα στο σχετικό αίτημα που στάλθηκε στις τοπικές εφημερίδες κάθε περιοχής εντυπωσιακό ήταν ότι από τα 25 αιτήματα, απαντήθηκαν τα 24, όμως με την ίδια απάντηση άγνοιας ως προς το θέμα.
Αλλο ένα σημαντικό στοιχείο της έρευνας αποτελεί το γεγονός ότι στα site των δήμων, πέραν ορισμένων αόριστων μηνυμάτων, δεν υπάρχει κανένα πληροφοριακό στοιχείο για το βάρος που σηκώνουν οι δήμοι για τα σχολεία. Γενικά τα site  των δήμων πάσχουν σε μεγάλο βαθμό και ως προς την φιλικότητα, και ως προς την χρησιμότητα και ως προς την ουσιαστική ενημέρωση του πολίτη, με αποκορύφωμα το  site του δήμου Δερβανοχωρίων το οποίο δεν περιέχει καμία απολύτως πληροφορία, ούτε τη διεύθυνση του Δημαρχείου, ούτε καν τα χρήσιμα τηλέφωνα.