Αποχωρεί και ο Παπάγου Χολαργού από τους 21 ΟΤΑ

kamaras_ds_hol

Μια κλασική περίπτωση επικοινωνικής αποτυχίας διαδραματίστηκε στο Δήμο Παπάγου Χολαργού όπου τον περασμένο μήνα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να αποχωρήσει από τον Σύνδεσμο των 21 ΟΤΑ. Ο Σύνδεσμος των 21 ΟΤΑ είναι ένα σύνδεσμος δήμων του Βόρειου και Βοριεοναταλικού τομέα που δημιουργήθηκε για να διαχειριστεί τις επιπτώσεις της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην περιοχή, αλλά τελικά ανέπτυξε διάφορα περιβαλλοντικά κυρίως προγράμματα όπως μετρήσεις, ρύπων, κυκλοφορίας και ακτινοβολίας, μοντέλα αναπλάσεων, βιοκλιματικές μελέτες κ.α.
Μόνο που η λειτουργία και οι δράσεις του Συνδέσμου ποτέ δεν έγιναν γνωστά στα δημοτικά συμβούλια και κυρίως στις τοπικές κοινωνίες των δήμων. Η μόνη επαφή των δημοτικών συμβούλων με τον Σύνδεσμο είναι μία φορά το χρόνο όταν στον προϋπολογισμό κάθε δήμου αυτοί καλούνται να εγκρίνουν την απόδοση του 5της χιλίοις των τακτικών τους εσόδων περίπου 30-40.000 ευρώ και μία φορά κάθε διετία όταν εκλέγουν έναν ή δύο αντιπροσώπους στην Γενική Συνέλευση.
Αποτέλεσμα αυτής της επικοινωνιακής ένδειας, αν όχι της μυστικοπάθειας είναι να αναρωτιόνται κάθε χρόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι για το τι χρησιμότητα ή αναγκαιότητα υπάρχει στην ύπαρξη του συνδέσμου.
Ετσι τον περασμένο μήνα, ο δήμος Παπάγου Χολαργού έλαβε την απόφαση να αποχωρήσει από τον σύνδεσμο. Ανάλογη απόφαση είχε πάρει και ο δήμος Πεντέλης πριν από λίγο καιρό.
Ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου κ. Παύλος Καμάρας, πήγε στο Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου Χολαργού και προσπάθησε να αλλάξει την γνώμη των δημοτικών συμβούλων.
Στο δημοτικό συμβούλιο όλοι είχαν την απορία “τι μας προσφέρει ο σύνδεσμος” και όταν ο κ. Καμάρας έκανε την ενημέρωση, καθολική ήταν η παρατήρηση, “όλα αυτά έπρεπε να τα έχετε πει εδώ και καιρό”