Ετοιμάζονται αντιδράσεις για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού

Δεύτερη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής κατά του ΧΥΤΥ Γραμματικού πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου υπό την προεδρία του Δήμαρχου Μαραθώνος κ. Στέργιου Τσίρκα.

Ο κ. Στέργιος Τσίρκας προέβη αρχικά σε σύντομη ενημέρωση για τις μέχρι τώρα, ενέργειες, όπως υλοποιήθηκαν συμφώνως με τις ληφθείσες αποφάσεις της Επιτροπής και στη συνέχεια ζήτησε να ετοιμαστεί η ατζέντα της συζήτησης που θα τεθεί από την πλευρά του Μαραθώνα, στη νέα συνάντηση – διαπραγμάτευση που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Αττικής τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 απόντος ωστόσο, του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Πατούλη, ο οποίος θα βρίσκεται στην Κίνα.

Κατά τα λοιπά, στη διάρκεια των εργασιών της Συντονιστικής Επιτροπής ο δήμαρχος Μαραθώνος γνωστοποίησε ότι -όπως ενημερώθηκε- απαιτείται άδεια από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ακόμα και για ενδεχόμενη δοκιμαστική λειτουργία της ΟΕΔΑ ενώ αρκετή κουβέντα έγινε αναφορικά με τα στοιχεία εκείνα τα οποία θα πρέπει να διαθέτει ένα Δικηγορικό Γραφείο προκειμένου να του ανατεθεί από τον Δήμο η υπόθεση του ΧΥΤΥ Γραμματικού.

«Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί στην επιλογή μας και να βρούμε ένα Γραφείο που να ειδικεύεται σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Μην ξεχνάμε ότι διακυβεύεται η υγεία των παιδιών μας και το μέλλον ολόκληρης της περιοχής» τόνισε ο δήμαρχος Μαραθώνος, ο οποίος παρεμπιπτόντως, ανέφερε μία προτροπή που του έγινε κάποια στιγμή, από τον συνάδελφό του, Δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, σύμφωνα με την οποία: «Δεν κατασκευάζονται πλέον, τέτοιου τύπου… φαραωνικά έργα! Στις 6 – 7 βιομηχανικές ζώνες της Αττικής θα μπορούσαν να λειτουργήσουν κλειστού τύπου δομές διαχείρισης απορριμμάτων, με το υπόλλειμα να πηγαίνει στη Φυλή για καύση ή πυρόληση. Αλλωστε, στο άρθρο 5 του Ν. 4513 του 2018 γίνεται σαφής λόγος για παραγωγή ενέργειας από την εκμετάλλευση απορριμμάτων».

ΠΗΓΗ: https://www.dimotisnews.gr/synedriase_gia_deyteri_fora_i_syntonistiki_epitropi_toy_dimoy_marathonos_kata_toy_chyty_grammatikoy.php