Συνέντευξη Μαρίου Ψυχάλη νέου Δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Τα σχέδιά του, τόσο για τις άμεσες επεμβάσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας όσο και για τις μεγάλες απειλές για τον δήμο του εκθέτει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο myota.gr ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης κ. Μάριος Ψυχάλης.

Ο κ. Ψυχάλης αναφέρει τα προβλήματα καθαριότητας, προσβασιμότητας, στάθμευσης και μείωσης του πρασίνου. Προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι αστικοί δήμοι. Σημειώνει ότι θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει ελεύθερους χώρους για την δημιουργία χώρων στάθμευσης και απελευθέρωσης των πεζοδρομίων που όπως τονίζει πρέπει να έχουν ελάχιστο πλάτος για να χρησιμοποιούνται με άνεση και ασφάλεια από τους πεζούς.
Ο νέος Δήμαρχος προσδοκά να αξιοποιήσει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στην διάθεσή της η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Σημειώνει επίσης ότι θα αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες πληροφορικής και την Τεχνητή Νοημοσύνη για να κάνει πιο αποτελεσματικές τις υπηρεσίες του Δήμου και να εξοικονομήσει και πόρους.

Έχει όμως όπως τονίζει, να αντιμετωπίσει και μεγάλες απειλές υπερτοπικών χρήσεων όπως η διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης που κόβει στην μέση το Δήμο του ενώ θα δημιουργήσει και μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα, την κατασκευή του Mall στην όμορη Μεταμόρφωση και το πολεοδομικό κέντρο στο οικόπεδο της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ με την δημιουργία μεγάλου εμπορικού κέντρου. Κατασκευές που θα επιβαρύνουν και θα υποβαθμίσουν την Λυκόβρυση και την Πεύκη και πρέπει να αντιμετωπιστούν ανάλογα.
Ο κ. Ψυχάλης θα διεκδικήσει ήπιες μορφές και αντισταθμιστικά οφέλη για να αμβλύνει την αλλοίωση του προαστίου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην συνέντευξη του κ. Ψυχάλη παρουσιάζει η αντιμετώπιση του πρασίνου που όπως λέει μειώνεται ραγδαία στον Δήμο του. Σχεδιάζει να εκπονήσει άμεσα μελέτη καταγραφής του πρασίνου, αλλά και με την λήξη της θητείας του, έτσι ώστε να γίνει η σύγκριση του τι παρέλαβε και τι παραδίδει.

Δείτε εδώ την συνέντευξη